‘De trainer had zich in korte tijd onze ‘wereld’ eigen gemaakt’

Jan Pons was tien jaar praktiserend dierenarts en adviseur bij de dierenartsencoöperatie AUV. Sinds 2006 is hij verbonden aan Dier-N-artsen, een professionele paarden- en landbouwhuisdierenpraktijk in de regio West- en Midden-Brabant.

Jan Pons: ‘We zagen onze omzet teruglopen, met name bij de melkveebedrijven liep het aantal klanten terug. We bespraken met elkaar wat we daaraan moesten doen en we besloten om een trainingstraject in te gaan. Via-via kwamen we in contact met Hartger Eikelhof van MMCenter. We besloten onze dierenartsen bij MMCenter een training commerciële vaardigheden te laten volgen. Via deze training ontwikkelden de dierenartsen hun competenties en vaardigheden en werden ze zich meer bewust van hun manier van handelen. We horen in onze branche maar al te vaak ‘Tja, als de boer niet wil, vergeet het dan maar’. Ik denk dat we dankzij deze training daarin ruimte hebben weten te creëren. Het lukt onze dierenartsen nu beter om bij de melkveehouders ons plan van aanpak over te brengen waardoor ze makkelijker te stap nemen om klant van onze praktijk te worden. En dat is natuurlijk goed voor de omzet.

Wat ik vooral opvallend vond aan MMCenter is dat de trainer, in ons geval dus Hartger, zich in hele korte tijd onze ‘wereld’ eigen had gemaakt. Hij gebruikte het juiste jargon, verdiepte zich in de mensen, wist bij hen bepaalde blokkades weg te nemen, had kennis verzameld over onze branche en kwam zelfs met informatie uit de markt die voor ons nieuw was. Hartger is een trainer die empathie en bevlogenheid uitstraalt en weet over te brengen dat elke verandering bij jezelf begint.’

Search